ورود | ثبت نام

رای ثبت نام در این دوره بر روی این لینک کلیک کنید

پیشگفتار (1)
پیشگفتار (2)
پیشگفتار (3)
بیان و نگارش (1)
از كار انداختن ضامن بیان و نگارش(2)
از كار انداختن ضامن تعاریف و اصطلاحات
کاربردهای گُزارش
اهمیت و جایگاه گزارش نویسی(1)
اهمیت و جایگاه گزارش نویسی(2)
اهمیت و جایگاه گزارش در سازمان(1)
اهمیّت و جایگاه گزارش در سازمان(2)
پیش نیازهای یک گزارش خوب
از كار انداختن ضامن انواع گزارش از دیدگاه کاربردی
تقسیم گزارش از نظر موضوع
انواع گزارش از لحاظ محتوا
ویژگی های عمومی گزارش
از كار انداختن ضامن انواع گزارش از نظر نوع و شکل کلی
اهداف گزارش
ارکان و اجزای گزارش
از كار انداختن ضامن مراحل آماده سازی گزارش
از كار انداختن ضامن کاربرد ابزارهای تصویری در گزارش
از كار انداختن ضامن نرم افزارهای مناسب برای انواع گزارش ها
روانی و سادگی متن (1)
روانی و سادگی متن (2)
روانی و سادگی متن (3)
چند جمله درباره گزارش و گزارشگر
ویژگی های یک نوشته خوب
قواعد آیین نگارش و دستور زبان
باز سازی و ویرایش نهایی

Untitled Document

اهمیت و جایگاه گزارش نویسی را به اختصار شرح دهید .


برای اینکه اهمیّت و جایگاه گزارش­نویسی را یادآوری کنیم به چند نمونه­ی کوتاه اشاره می­کنیم:

  1. زمانی که یک همکار یا مُدیر، نشانی فلان مؤسسه را از شما می­پُرسد در واقع یک گزارش درخواست کرده است امّا به شیوه­ای نیمه­رسمی و عادّی. اگر بخواهید در آینده، گزارشگری ماهر باشید بهتر است از همین پرسش­ها و پاسخ­های کوتاه و بلند آغاز کنید و بکوشید تا بهترین و مناسب­ترین پاسُخ­ها را در اختیار خواهنده بگذارید و پرسش­های خود را با جملاتی هوشمندانه بیان کنید. بپذیریم که همواره یک گزارشگر خـوب، خواهان بیشتری دارد و گزارش­های روان و جامع او، معمولاً خواندنی­تر و شنیدنی­تر هستند.
  2. نگارش اخبار، اطلاعات، دیده‌ها، شنیده‌ها، حقایق، رویدادها، عملکردها و ... نوعی گزارش است. گزارش و شرح توانمندی­ها، چشم­اندازها، فعالیّت­ها، برنامه‌ها و ... یک سازمان می­تواند سرنوشت بهتری را برای آن سازمان به ارمغان بیاورد و راه پیشرفت آن را هموارتر نماید. بیان نارسایی­ها، تنگناها، موانع پیشرفت و ... همراه با تجزیه و تحلیل منطقی شرایط برای رسیدن به راه‌حل‌های درست نیز نوعی گزارش است. راهکارهای «افزایش تولید و سرمایه»، نیازمند گزارش است همان گونه که دلایل کاهش تولید را هم گزارش می­دهند. در یک نگاه کلی، هر کار و فعالیّتی بدون گزارش، ناقص است و با گزارش به تکامل می­رسد.
  3. امروزه، یکی از ابزارهای بسیار کارآمد در پیشرفت امور سازمان­ها، برگزاری «جلسات» و همنشینی مدیران، کارشناسان، سرپرستان و . . . است و یکی از شاخص­های ارزیابی موفقیّت یک سازمان، تأثیری است که برگزاری همین جلسات در امور جاری آن سازمان­ها بر جای می­گذارد. امّا این جلسات هر اندازه که پُر محتوا و ارزشمند باشند حاصل و نتیجه­ی آنها، وابستگی مستقیم با عملکرد «دبیران جلسه» و توانایی آنها در نگارش و آماده­سازی و تدوین «گزارش جلسه» (صورتجلسه) دارد و این وابستگی تا آنجاست که حتّی یک «گزارش نامناسب» می­تواند نتایج یک جلسه­ی ارزشمند را «تباه» سازد و بر عکس، همین گزارش اگر با شیوه­ای مناسب تهیّه و تدوین گردد می­تواند بازدهی یک جلسه را تا چندین برابر «افزایش» دهد.